5 grunde til at spille golf

Golf er en populær sportsgren både herhjemme, såvel som i udlandet – og med god grund. Så hvis du leder efter en god grund til selv at komme i gang med at spille golf, så er du landet det helt rette sted. For her får du nemlig 5 svar på spørgsmålet ”hvad er golf godt for?”

1. Du får motion

Selvom mange folk fejlagtigt vælger at kalde golf for et spil snarere end en decideret sportsgren, så får du først og fremmest en god portion motion ved at spille en runde golf. En golfbane giver dig nemlig masser af mulighed for at gå lange distancer i ofte bakket terræn. De fleste golfbaner har nemlig en længde på mindst 5-6 kilometer. Så lyt endelig ikke til kritikerne. Golf giver dig nemlig rigeligt med motion.

2. Masser af frisk luft

Et andet perfekt modsvar til spørgsmålet ”hvad er golf godt for?” er naturligvis, at man som golfspiller vil kunne nyde godt af alle de mange fordele man får ved at spendere en masse timer udenfor i den friske luft. Fordelene ved at få frisk luft er nemlig mange, og omfatter alt fra bedre søvn om natten, lavere blodtryk, bedre koncentration og ikke mindst et markant reduceret stressniveau. Og hvis du samtidigt vælger en smuk golfbane, så vil disse fordele uden tvivl blot forstærkes.

3. Du får nye venner

Golf giver grundet det relativt langsomme tempo mulighed for at snuppe en sludder med ens modspiller, og er således en oplagt måde at lære nye personer bedre at kende. Man har jo netop tiden på ens side med golf, hvilket gør sportsgrenen til en nem måde at få nye venner på. Så hvorfor ikke spørge nogle af de andre spillere i klubhuset om du må slutte dig til deres gruppe? Hvem ved, måske får du en ny ven for livet.

4. Du kan udfordre dig selv

Når det kommer til at andre grunde til at besvare hvad er golf godt for, så skal du bestemt heller ikke glemme det personlige konkurrenceelement. For selvom du typisk spiller mod andre, så er golf på mange måder en solo-sport. Man forsøger jo nemlig hele tiden at forbedre ens score og dermed handicap, så man kan blive en bedre spiller i dag end i går. Det handler derfor altid om at udfordre sig selv på banen, hvilket vi godt kan love dig er en tilfredsstillende (og til tider frustrerende) oplevelse. Og øvelse gør som bekendt mester. Så hvorfor ikke give dig selv en udfordring?

5. Mere dagslys

Sidst men ikke mindst, så vil golf også give dig rigelige mængder dagslys – hvilket er ensbetydende med  lang række andre helbredsmæssige fordele. Sol- og dagslys indeholder nemlig masser af D-vitamin, der b.la. har til formål at styrke dit immunforsvar, mindske risikoen for at udvikle kræftsygdomme såvel som hjælpe kroppen med at optage kalcium langt bedre. Og den gode nyhed er, at det faktisk ikke kræver mere end et kvarters sollys for at opnå alle disse fordele – og da en gennemsnitsrunde golf tager ca. 4 timer at spille, så kan du jo nok se hvor mange sundhedsmæssige fordele du vil kunne nyde godt af.