Effektiv hjemmetræning: Guide til en effektiv hjemmetræning

Hvis du gerne vil i form, og du ikke kan tage i fitnesscenteret eller i den lokale idrætsforening, så kan hjemmetræning være svaret. Men du kommer ikke langt derhjemme, hvis du ikke laver en effektiv hjemmetræning. Derfor er det en god idé at vide på forhånd, hvordan du med sikkerhed kan lave en effektiv hjemmetræning, så du kan få noget ud af din træning. Derfor får du her en guide, så du kan lave effektiv hjemmetræning på stuegulvet.

Gør dig umage med dine øvelser

Når du træner derhjemme, er første skridt på vejen mod en effektiv hjemmetræning, at du laver dine øvelser rigtigt. Hvis du ikke laver dine øvelser rigtigt, er det ikke sikkert, at du får det ud af dem, som det var meningen, du skulle. Du kan for eksempel komme til at ramme muskelgrupper, som du ikke ville og samtidig ikke træne de muskler, som du havde tænkt dig. Samtidig er der også en større sandsynlighed for, at du får skader, hvis du ikke laver øvelserne rigtigt. Vil du være sikker på at lave en effektiv hjemmetræning, så kan du for eksempel finde videoer på nettet, der viser dig den korrekte måde at lave squats, lunges, split squats og mange andre øvelser, så du ikke kommer til skade og samtidig træner den rigtige muskelgruppe.

Sørg for god modstand i dine øvelser

En effektiv hjemmetræning sker også, når du får den rette modstand i dine øvelser. Det kan gøres på flere forskellige måder. Hvis du er vant til at lave squats med ekstra vægt i fitnesscentret, så kan det tage lang tid for dig at mærke, at squats uden ekstra vægt gør en forskel. Du skal enten skrue rigtig meget op for antallet af gentagelser, eller også skal du finde et alternativ til en kettlebell derhjemme.

Har du træningselastikker, så er de rigtig gode til at give dig en effektiv hjemmetræning, men du kan også bruge tunge bøger eller fylde vandflasker og sodavandsflasker med vand og lægge dem i poser eller rygsække for at give ekstra belastning. Både træningselastikker og dine egne hjemmelavede vægte kan bruges til rigtig mange forskellige øvelser, så du kan opretholde din form fra tidligere og endda også forbedre din form. Men husk, at du ikke skal have mere modstand, end at du stadig kan lave dine øvelser rigtigt.

Husk at variere din træning

For at få en effektiv hjemmetræning, så er det også vigtigt, at du husker at variere din træning. Du skal både dyrke konditionstræning og styrketræning for at få det optimale ud af din træning, og det er også en god idé at variere, hvilke muskelgrupper du træner. Har du lige trænet dine ben, så lad være med at træne dem dagen efter eller to dage efter igen, men gå i stedet videre til core, arme, osv.

Der er altså rig mulighed for at lave en effektiv hjemmetræning, selvom du ikke kan komme i idrætsforening, fitnesscenter og andre motionstilbud lige nu, så det er bare om at komme i gang derhjemme!