Er e-sport en sportsgren? Få svar på hvorfor e-sport er en sportsgren

Selvom e-sport har ordet ”sport” inkluderet i navnet, har der alligevel været en del diskussion de senere år, om e-sport egentlig er en sportsgren og i givet fald hvorfor. Hvis du også har undret dig eller måske ovenikøbet haft diskussioner om emnet med venner og bekendte, så kan du her få svaret på, hvorfor e-sport er en form for sport.

Der skal ikke nødvendigvis meget fysisk aktivitet til i sport

Sport er ikke noget, der findes en decideret definition af, men de mennesker, der har forsøgt at definere, hvad en sport er, har alle nogle lignende karakteristika som en del af deres beskrivelse. En sport er noget, der indeholder en form for konkurrenceelement, og med den logik kan e-sport sagtens defineres som en sport, i hvert fald hvis det dyrkes på konkurrenceplan. Der findes uendeligt mange konkurrencer i e-sport hvert år, både i Danmark og i udlandet, og der findes faktisk rigtig mange dygtige spillere inden for e-sport i Danmark, der er med til konkurrencer i både ind- og udland.

Men sport defineres også som en fysisk aktivitet, og her kan der være uenighed i, hvorvidt e-sport opfylder kravene for fysisk aktivitet. Der skal ikke meget bevægelse til for at styre tastatur, mus, controller eller joystick, men til gengæld kræver e-sport masser af koncentration, præcision og strategisk tænkning. Sport og idræt er ikke det samme, men mange idrætsforeninger i Danmark har eller er i gang med at få e-sport op at køre, og det tyder altså på, at de elementer af fysik, der er med i e-sport, er nok til at gøre det til en slags fysisk udfoldelse.

E-sport er bredt accepteret som sport i Danmark

Selvom nogle måske kan rynke på næsen over, at e-sport er en reel sport, så er e-sport faktisk langt de fleste steder i Danmark opfattet som en form for sport eller i det mindste idræt. E-sport er nemlig på programmet hos både DGI (Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger) og DIF (Danmarks Idrætsforbund). Det er altså muligt at træne e-sport i en forening, hvis du gerne vil have den mulighed.

Men udover hele verden vinder e-sport mere og mere frem, og rigtig mange følger med i store turneringer i e-sport verden over. Der findes jo også forskellige spil under e-sport, så der er noget for enhver smag.

Danmark er et af de bedste lande til e-sport

Efterhånden er Danmark blevet kendt internationalt for det høje niveau indenfor e-sport, og noget af det handler helt sikkert om det dygtige danske hold Astralis, der har vundet flere af de største internationale turneringer i CS:GO. Men der er faktisk lavet undersøgelser, der viser, at Danmark er det land i verden, der har flest konkurrencedeltagende e-sportsudøvere pr. 10.000 indbyggere. Derudover er Danmark også at finde i toppen på listen over hvilke lande, der vinder flest penge i præmiesummer. Det er der rigtig mange gode grunde til, men blandt andet har vi den gode internetdækning at takke.