Håndbold: 5 ting om håndbold, du måske ikke vidste

Herhjemme er håndbold Danmarks måske ukronede nationalsport. Vi er ganske vidst helt tossede med fodbold, men specielt håndbold ligger tæt på danskernes hjerte. Sportsgrenen tiltrækker tusindvis af fans, som spændt følger med, når de danske håndboldtalenter kæmper om at vinde de helt store titler indenfor sportens verden – hvilket de ofte lykkedes med.

I artiklen her har vi hos Sportnu.dk samlet 5 ting om håndbold, du måske ikke vidste i forvejen. Læs med, og lær måske noget helt nyt om hele Danmarks favoritsport.

Håndbold blev ikke opfundet af dem, du måske tror

Håndbold er en sportsgren, som vi er specielt begejstrede for herhjemme i Danmark. Men sporten blev måske ikke opfundet af dem, du tror. Selvom den moderne håndbold, som vi kender i dag, blev udformet i Nordeuropa og Skandinavien i det 19. århundrede, menes sportsgrenen at være meget ældre. Nogle mener faktisk, at håndbold blev opfundet i det antikke Grækenland. Herfra har sporten spredt og udviklet sig, og er i dag blevet til en af danskernes favoritsportsgrene.

I Europa er håndbold den 2. største sportsgren

Der er ingen tvivl om, at håndbold er en yderst populær sportsgren herhjemme i Danmark. Men hvor meget spilles håndbold egentligt i udlandet? Ret meget, tyder det faktisk på. Det menes nemlig, at håndbold er den 2. største sportsgren i Europa – kun overgået af sporten over dem alle, nemlig fodbold.

Selvom sporten ikke har opnået den popularitet den fortjener i resten af verden, går det alligevel håndbold meget godt herhjemme i Europa!

Håndbold: En blanding af tre andre sportsgrene

Det er spændende at være tilskuer ved en håndboldkamp. Der er fart over feltet, og der sker hele tiden noget. Håndbold er en spændende sportsgren med spændende regler, som gør sporten både sjov at spille og underholdende at se på.

Holder du godt øje næste gang du ser håndbold, kan du måske få øje på, hvorfor man siger, at håndbold er en blanding af fodbold, basketball og vandpolo. Netop disse tre sportsgrene mener man nemlig, at håndbold er en blanding af.

Det går stærkt i håndbold

Håndbold er en sportsgren med fart over feltet. Det er blandt andet en af grundene til, at håndboldkampe tiltrækker store mængder af fans og tilskuere, som nyder at følge med i de spændingsfyldte håndboldkampe.

I håndbold skal man bevæge sig hurtigt for at vinde spillet. Ja, faktisk går det så stærkt i håndbold, at håndbold menes at være den 2. hurtigste sportsgren i verden. Kun i ishockey er der mere fart over feltet, når der spilles kamp!

Her blev den første internationale håndboldkamp spillet

I Europa er der i mange år blevet spillet håndboldkampe. Ja, den første internationale håndboldkamp fandt faktisk sted i Europa. Her var det håndboldherrer i Tyskland og Belgien, der allerede i 1925 spillede kamp mod hinanden. Og kun 5 år senere, i 1930, spillede håndboldkvinder i Tyskland og Østrig kamp mod hinanden.

Ja, håndbold er en fed sportsgren med en spændende historie. Måske har du nu lært noget nyt om håndbold, du ikke vidste tidligere.