Hvad er core træning, og hvorfor er det vigtigt?

Uanset om du allerede træner eller måske blot overvejer at aflægge motionscentret et første besøg, så har du sandsynligvis hørt tale om core træning. Men hvad er core træning så nærmere bestemt? Core træning er faktisk en af de vigtigste elementer i enhver form for vellykket træning – og bør der aldrig forsømmes. At træne dine core muskler kan nemlig betale sig – og ikke blot i det lange løb, men såmænd også det korte. Her er hvorfor core træning er så vigtigt – også for dig.

1. Hvad går core træning så ud på?

Core er et engelsk ord, der blot betyder kerne på godt dansk. Core træning er derfor en type træning, der fokuserer på dine kernemuskler. Musklerne i dit kerneområde befinder sig alle midt på din krop, og består derfor af mavemusklerne, de nederste rygmuskler og ikke mindst de altid problematiske sidepartier. Disse kernemuskler spiller således en særdeles vigtig stabiliserende rolle i din krop, og er faktisk med til at give dig bedre balance og forbedre din generelle kropsholdning – og ikke mindst forhindre en lang række muskelsmerter i f.eks. lænden. Af denne grund er core træning netop så vigtigt, og faktisk vil regelmæssig core træning oven i købet forbedre din generelle udholdenhed og styrke. Derfor anbefaler vi bestemt, at du inkluderer core øvelser i dit træningsprogram.

2. Core træning er den perfekte modgift til den moderne livsstil

Rigtigt mange danskere har for længst opdaget at core træning er vigtigt, og lader den derfor fungere som en slags fundament for resten af deres træningsprogram. Heldigvis vil ethvert motionscenter med respekt for sig selv kunne tilbyde dig core træning, og endda decideret undervisning i de bedste core træning øvelser. Core træning er nemlig den helt perfekte modgift til den moderne stillesiddende livsstil, der netop er så nådesløst hård ved dine kernemuskler. Ni timer foran computeren på kontoret efterfulgt af en times pendling til og fra arbejdet er nemlig ikke ligefrem det sundeste i verden – og resulterer direkte til at svække samtlige midterste muskler. Dog kan du rette op på alt dette ved blot at indføre core træning i din træning, så din overkrop altid kan være stærk og i tiptop form.

3. Fordelene ved core træning

Uanset om du er bodybuilder eller blot fitnessglad, så anbefaler vi klart at du kommer i gang med at core træne. Core træning vil nemlig give dig de følgende fordele:

  • Et stærkt fundament: der findes ikke noget som core træning, der kan styrke alle de underliggende muskler i overkroppen. Og uden dette stærke fundament, så får du ganske enkelt ikke det maksimale ud af din træning.
  • En udfordring: core træning er desuden altid en fysisk udfordring, hvilket da også er hovedgrunden til at mange vælger at springe den over. Så hvis du elsker en udfordring, så har du fundet den med core træning. Heldigvis kan du nyde godt af resultaterne af din core træning i resten af din træning.
  • Ekstra motivation: hvis du nu skulle være gået lidt i stå med din træning, så kan du bare forestille dig trænings montagerne med masser af mavebøjninger i samtlige Rocky eller Creed film. Mon ikke dette skulle give dig lidt ekstra brændstof i motivationsmotoren?
  • En misundelsesværdig sixpack: ingen yderligere forklaring påkrævet.