Hvad er den mest populære sport? Få svaret her

Danmark hører med vores mange idrætsforeninger historisk set til en af verdens organiserede og sportsglade lande. Af denne grund kan Danmark prale af et kæmpe udvalg af sportsgrene til både unge, gamle, øvede og helt grønne nybegyndere. Men hvad er så den mest populære sport herhjemme? Læs videre her, og se de 10 mest populære sportsgrene herhjemme.

1. Fodbold

Nok ikke overraskende, så finder man fodbold på en klar førsteplads over de mest populære sportsgrene herhjemme. Fodbold er nemlig på samme måde som i resten af verden elsket af både unge og gamle, og er en vaskeægte del af den danske identitet. Faktisk dyrker knap 50,000 mennesker herhjemme fodbold på et mere eller mindre seriøst plan – for slet ikke at tale om alle dem, der slapper af foran landskampen som fodboldfans.

2. Gymnastik

På en tæt andenplads finder vi nu gymnastik, der med dens 44,000 udøvere kommer overraskende tæt på at snuppe førstepladsen på denne lille liste. Hvis du er glad for gymnastik, så er du heldigvis bosat i det helt rette land. For Danmark byder nemlig på et væld af gode muligheder for at springe over bommen eller snuppe sig en svingom i ringene.

3. Fitness

Stort set samtlige discipliner under den populære Fitness-paraply har i løbet af de sidste 10-20 virkelig markeret sig herhjemme som en af de allermest populære sportsgrene. Faktisk dyrker knap 30,000 danskere regelmæssigt Fitness i et af landets mange Fitnesscentre, der jo netop har den helt store fordel, at man kan træne lige præcis når det passer en bedst.

4. Svømning

Danmark er langt mere end blot omringet af havvand. Der er nemlig også masser af vand at finde til lands herhjemme i form af de mange svømmehaler, som stort set kan findes i enhver danske by med respekt for sig selv. Svømning er b.la. af denne grund derfor også utroligt populært herhjemme, og kan prale af ca. 26,000 entusiastiske svømmere.

5. Golf

I modsætning til resten af verden, så er det faktisk ganske økonomisk overkommeligt at spille golf. Af denne grund har 23,000 danskere valgt at trække i deres Plus Fours for at skyde golfkuglen i hul på en af landets mange smukke golfbaner.

6. Håndbold

Vidste du at håndbold er en dansk opfindelse? Af denne grund nyder sporten da også en stor popularitet i Danmark, og tæller i skrivende stund 21,600 aktive spillere.

7. Badminton

Med 16,000 spillere på landsplan fortjener Badminton bestemt dens 7. plads på denne liste. Det eneste problem er derfor bare at finde en ledig bane i idrætscentret.

8. Ridning

Selvom ridning bestemt ikke er den billigste sport, så er den ikke desto mindre utrolig populær herhjemme. Faktisk har ridning omtrent 10,000 medlemmer, der hver eneste uge hopper på hesten for at tage sig en ridetur. Og den gode nyhed er, at Danmark har de helt perfekte naturlige rammer til at gøre rideturen helt uforglemmelig hver eneste gang.

9. Skydning

Skydning har i manges hoveder været henvist til ren hobbystatus.ikke desto mindre er der tale om en vaskægte sport, der i skrivende stund tæller ca. 8,500 aktive medlemmer.

10. Cykling

På tiendepladsen finder vi til sidst cykling, der nærmest er synonymt med det at være dansk. Og selvom cykelsport blot tæller 8000 deciderede medlemmer, så er der naturligvis mange mange flere der regelmæssigt cykler herhjemme.