Hvordan undgår man vabler? 4 tips til at undgå vabler

Der er ikke noget så generende som at få vabler, når du dyrker sport. Får du slemme vabler efter en omgang løb, fodbold eller andet sport, så kan det faktisk være skyld i, at du ikke kommer ud og dyrker din sport i hvert fald i et par dage, for det kan nemlig gøre afsindigt ondt. Vil du gerne undgå vabler, så får du her 4 gode tips til, hvordan du kommer udenom dem.

1. Brug den rigtige størrelse sko

Noget af det bedste, du kan gøre for dig selv, så du ikke får vabler, er at finde et par sko, som har den rigtige størrelse. Hvis dine sko er for store, når du dyrker sport, risikerer du, at du svømmer rundt i dine sko, og det kan altså give nogle grimme vabler. Gør derfor dig selv den tjeneste, at du altid kun dyrker sport i sko, der passer til din fod, for ellers kan det give nogle grimme gener på længere sigt.

2. Find et par gode løbesko, der kan give sig

En anden ting, der er vigtig for at undgå vabler, er, at dine sko også skal være fleksible, når du bruger dem til at dyrke sport. Er dine sko for stive i det, så får du altså også hurtigt vabler, fordi skoen ikke bevæger sig sammen med din fod. Det kan derfor godt svare sig at bruge lidt flere penge på de sko, som du bruger til at dyrke din sport, så du er sikker på, at skoen er en ordentlig kvalitet, og at den ikke sidder for fast omkring foden, men at den bevæger sig sammen med dine bevægelser.

3. Sørg for at lande rigtigt, hvis du løber

Indeholder din sport masser af løb, så kan du hjælpe dig selv ved at lande rigtigt. Friktion er nemlig en af grundene til, at du kan få vabler, og sørger du for at lande på den rigtige måde, udsætter du ikke din fod for nær så meget friktion, som hvis du lander forkert. Skal du lande bedst muligt, så prøv at se, om du kan lande så tæt på dit tyngdepunkt som muligt – altså så du lander under dig selv, når du løber. Det skaber nemlig mindre friktion, så du langt henad vejen kan undgå at få vabler.

4. Brug vabelplaster, så snart der er en vabel på vej

Følger du de tre ovenstående råd, men mærker du alligevel, at der er en vabel på vej, så sæt et vabelplaster på med det samme. Et vabelplaster hjælper nemlig dine vabler til at hele, og det fungerer som et ekstra lag hud, så du ikke er nær så generet af dine vabler, når du er i gang med din sport. Et vabelplaster kan altså holde dig i gang, hvis du er midt i din sport, når du får vabler, så du ikke går glip af fremskridt eller må sidde på bænken under en holdpræstation.