Hvorfor cykling? 5 fordele ved at cykle

Når sommeren rammer Danmark, fyldes landevejene op med både mænd og kvinder i alle aldre i stramt cykeltøj på små racercykler, der skal ud og have masser af kilometer i benene. Synes du, at det ser skørt ud, eller har du altid selv drømt om at hoppe med på bølgen af cykling, så får du her 5 fordele ved at trække cykelshortsene på og køre ud i det blå.

1. Du kan opleve nye steder

Med cykling er det super nemt at komme ud i den danske natur. Mange af de danske veje er udstyrede med cykelstier, så du kan dyrke cykling rigtig mange steder og opleve helt nye sider af Danmark. Er du rigtig ferm til cykling, kan du måske køre langt på en enkelt cykeltur, så du ikke behøver at nøjes med at køre cykelstierne i dit lokalområde tynde. Cykling er også en genial måde at komme rundt, når du er på ferie, og mange af de danske øer er fantastiske at opleve fra en cykelsadel.

2. Cykling kan være en social aktivitet

Cykling behøver ikke at være noget, du gør alene. Der er faktisk mange cykelforeninger rundt omkring i Danmark, og uanset om du er mand eller kvinde, kan du finde et fællesskab i cykling over hele landet. På den måde kan cykling blive en del af dit sociale liv, og måske kan det endda åbne op for nye bekendtskaber i dit nærområde, som du ellers aldrig havde mødt.

3. Cykling kan foregå hele året

Oftest er cykling noget, du forbinder med en sommeraktivitet, men cykling kan også være en vintersport. Har du udstyret i orden, kan du sagtens holde til det danske vintervejr, når du suser afsted på din racer. Et par lange cykelbukser, en hue og en god cykeljakke er uundværligt, når det bliver koldt.

4. Cykling er effektiv træning

Du kan faktisk forbrænde rigtig mange kalorier gennem cykling. Cykling aktiverer en stor muskelgruppe i din krop, nemlig musklerne i benene, og det giver en effektiv omgang træning, når du først er kommet afsted. Kalorieforbrændingen afhænger selvfølgelig også af, hvor hurtigt og hvor langt du cykler, men i udgangspunktet er cykling en rigtig god måde at få pulsen op.

5. Du kan selv styre, hvor hårdt cykling skal være

Er du ikke til hård træning, kan cykling stadig sagtens være noget for dig. Du kan nemlig helt selv bestemme, hvor hårdt det skal være for dig, når du er i gang med cykling. Vil du helst holde det på et knap så hårdt niveau, så kan du køre i lave gear og på ruter med et minimum af højdemeter, så du ikke overanstrenger dig selv. Vil du derimod gerne gøre cykling til en hårdere aktivitet, kan du skrue op på gearene og køre afsted i et område med mange bakker, eller bakker der kræver ekstra meget af dine ben.

Der er altså mange gode grunde til at hoppe på jernhesten, og landevejene venter kun på dig.