Udendørs sport: 5 udendørs sportsgrene 2021

Holder du af at være udenfor, så er udendørs sport helt sikkert noget for dig. Men det kan være svært selv at finde på udendørs sport engang imellem, og derfor har vi her sørget for at lave en liste til dig over 5 udendørs sportsgrene, så du kan blive inspireret til at komme udenfor og dyrke sport.

1. Fodbold

Rigtig mange både børn og voksne holder af denne udendørs sport, der på professionelt plan spilles i to hold med hver 11 mand. Men det er de færreste forundt at spille fodbold professionelt, og er du til den helt lowkey amatørversion af denne udendørs sport, så kan fodbold jo spilles på rigtig mange måder. Tag et par venner med i parken og spark bolden til hinanden, eller saml to små hold og spil fodbold på en asfaltbane i byen. Der er et væld af muligheder med fodbold, så det er kun fantasien, der sætter grænser.

2. Volleyball

En rigtig god udendørs sport er volleyball, der kan spilles både på faste baner og i sand. Er det den sidstnævnte version, du vælger, kaldes det beachvolley, og det kan være en rigtig hyggelig måde at lave udendørs sport på om sommeren. Volleyball spilles traditionelt med 6 spillere på hvert hold, men det kan også sagtens spilles af ned til to spillere på hvert hold – især hvis der er tale om beachvolley.

3. Disc golf

Har du ikke prøvet denne udendørs sport endnu, så er det bare om at komme i gang. Disc golf er nemlig noget, alle kan være med til, og der findes rigtig mange baner over hele Danmark. Disc golf handler om at ramme nogle ”huller” (eller kurve som det også kaldes) med en disc, som mest af alt ligner en frisbee. Ligesom med golf handler det om at ramme discen i på færrest kast, og for hvert kast du laver, kaster du på ny fra det sted, hvor discen rammer. I disc golf kan man være mange, så du kan samle en hel gruppe venner til denne sport.

4. Open water svømning

Er du til solo udendørs sport, så kan open water svømning være noget for dig. Open water svømning handler i al sin enkelthed om at svømme i vand, der ikke er begrænset af noget – altså åbent vand. Der findes mange svømmeklubber rundt omkring i Danmark, der har open water svømning, så du kan prøve det af langs en af landets kyster i trygge omgivelser sammen med andre. Skal du afsted alene, skal du huske at holde godt øje med vejrforhold og strømme.

5. Rundbold

En rigtig hyggelig udendørs sport er rundbold, som de fleste nok husker fra vikartimerne i skolen. Så hvorfor ikke samle familien eller dine venner til et slag rundbold denne sommer? Afhængigt af, hvor mange mennesker I er, kan I gøre banen større eller mindre, og det kræver heller ikke meget mere end et bat, en bold og nogle genstande, der kan gøre det ud for kegler at komme i gang. God fornøjelse!