Løbetræning: Hvorfor og hvor ofte? Læs med her

Forbedret kondi, vægttab og øget mentalt overskud. Det er blot nogle af de fordele du kan få ved at begynde at løbetræne. Er det svært at komme i gang med løbetræningen, kan det være rigtig god motivation at lære mere om netop hvorfor det er så godt at hoppe i løbeskoene.

I artiklen her har vi samlet en let oversigt til at få dig i gang med løbetræningen. Læs med, og find ud af hvorfor du bør løbetræne, og hvor ofte du skal afsted.

Sådan finder du løbemotivationen frem

En løbetur i regnvejr på smattede veje, eller en hyggelig eftermiddag på sofaen med slikskålen godt fyldt op? Ja, det kan være svært at finde motivationen til at finde løbeskoene frem, når der er så meget andet, som frister. Men heldigvis er der hjælp at hente. Kigger du ind i dig selv og finder netop din motivation frem, vil du opdage at det bliver meget lettere at komme i gang.

Hvad kan motivere dig til at komme i gang? Dette spørgsmål er der mange forskellige svar på. For nogle er det en motivation at komme i form eller tabe vægt. For andre er det en motivation at få mere mentalt overskud. Ja, det er ofte en god idé at bruge en af de mange positive sideeffekter af løbetræning som motivation.

Derfor skal du i gang med at løbe

Når du skal i gang med at løbetræne, er det ofte de første par løbeture, som virkelig trækker tænder ud. Når først du er i gang, vil vanens magt og de positive virkninger, du kan se af din løbetræning, som regel tage over og hjælpe dig med at holde gejsten oppe. Men hvorfor gå i gang med at løbe i det hele taget?

De positive effekter, som de fleste mennesker forbinder med at løbetræne vægttab og stærkere muskler. Men udover disse, har løbetræning faktisk også en lang række andre positive ’bivirkninger’: Løber du jævnligt, vil du hurtigt opdage, at løb giver dig øget mental overskud, fornyet energi og klarere tanker. Ja, der er altså mange gode grunde til at få fisket de løbesko frem fra bunden af skabet! Udover at du passer godt på din krop, vil du også kunne mærke større overskud til at nå alle de gøremål, du skal nå i din dagligdag!

Hvor ofte skal jeg afsted?

For at mærke positive sideeffekter af at løbe, er det ikke nok at tage en løbetur en gang hvert halve år. Nej, du må have en fast rutine, må du. Nogle holder af at løbe hver dag, hvorimod andre løber 2-3 gange om ugen. Du skal blot gøre det, som fungerer for dig. Husk, at give din krop tid til at restituere – og tag så ellers en løbetur så tit, som du kan! Jo hurtigere du kommer i gang, jo hurtigere vil du mærke de mange positive effekter, som løbetræning giver.

Du kan altid finde god inspiration, tips og tricks til din løbetræning her hos Sportnu.dk.