3 anderledes sportsgrene du nok ikke kendte

Fodbold, Håndbold og Cykling. Disse tre sportsgrene skal man have boet under en sten de sidste 100 år for ikke at have hørt om. Og fortsætter vi listen med Ishockey, Basketball og Skiskydning, kan de fleste nok også nikke genkendende til disse. Ja, der findes et utal af forskellige sportsgrene i forskellige kategorier. Nogle sportsgrene er mere kendte end andre, og så er der de sportsgrene, som de færreste i det hele taget kender til.

Her hos Sportnu.dk er vi vilde med sportens verden, og vi elsker at lære nye sportsgrene at kende. I artiklen her har vi samlet en liste over 3 unikke og anerledes sportsgrene, som du måske ikke engang vidste fandtes. Læs med, og bliv lige så overrasket over hvor stor og rummelig sportens verden er.

Kæphest-ridning

Ja, du læste rigtigt: Kæphest-ridning. Denne sportsgren eksisterer i bedste velgående, og går i sin enkelthed ud på at springe over forhindringer, udføre dressur-øvelser og ”ride” hurtigst – alt efter hvilken disciplin, der konkurreres i. Kæphest-ridning foregår altså på præcis samme måde som dens fætter, ridning på rigtige heste. Den eneste forskel er bare, at til kæphest-ridning, er det altså kæpheste, der rides på.

Er du vild med ridning og heste, men har du ikke plads til at have din egen pony hjemme i garagen, er kæphest-ridning måske en sportsgren, som er lige noget for dig. Til kæphest-ridning er der i hvert fald gode muligheder for at få udfoldet alle sine drømme om livet med (kæp)hest.

Quidditch – Eventyrsporten, som er blevet til virkelighed

Har du læst Harry Potter-bøgerne eller set filmene, så ved du sikkert godt, hvad Quidditch er. Denne fiktive sportsgren med spillerne flyvende på kosteskafter, har de fleste børn nok drømt om at deltage i. Og dét er faktisk også muligt – dog uden flyvende kosteskafter, desværre.

Mange steder er det nemlig muligt at gå til quidditch, hvor der spilles efter de regler, som findes i de originale bøger. Her giver unge såvel som voksne Harry Potter fans sig i kast med sporten, og kaster sig ud i den med fuld indlevelse. Ønsker du lidt ekstra magi i hverdagen, kan et medlemskab i en quidditch-klub måske være lige noget for dig.

Pudekamp: Ja, det er en rigtig sportsgren!

Hvem har ikke deltaget i en pudekamp i ny og næ som barn, og konkurreret mod vennerne, søskende eller måske endda mor og far? Nogle dedikerede ’pudekæmpere’ har taget glæden ved pudekamp med sig videre i livet, og i dag er pudekamp en vaskeægte sportsgren. Ja, der afholdes endda hvert år konkurrencer i pudekamp i Canada!

Denne – noget mere voksne form for pudekamp – er dog ikke for sarte sjæle. Det siges, at der under en professionel pudekamp godt kan ryge et par tænder, og uddeles hjernerystelser. Selvom du jævnligt dystede i pudekamp med din lillesøster som barn, kan det altså godt være at du har brug for lidt ekstra træning, før du bevæger dig på banen i professionel pudekamp.

Ja, der findes et hav af forskellige sportsgrene, som er spændende at give sig i kast med.