Adrenalin og sport: 5 tips til sportsgrene med adrenalin

For nogle kan et adrenalinkick være en fed oplevelse, fordi det får kroppen i gang, og man kan virkelig mærke sig selv. Adrenalin sætter pulsen i vejret, så du kan mærke hjertet banke, du kan trække vejret bedre, og du kan få en næsten overmenneskelig styrke og hurtighed, fordi adrenalin er kamphormonet, der førhen skulle hjælpe os til at stå ansigt til ansigt med farlige dyr eller lignende. I dag kan du for eksempel opleve adrenalin, når du dyrker krævende sport. Her får du 5 tips til sportsgrene med adrenalin.

1. BMX

I BMX kan du få et godt adrenalinkick ved at køre på cykel. Der er flere forskellige former for BMX, for eksempel Street og Park. I Street kører du på cyklen rundt i en by, hvor du finder ting at køre op ad og lave tricks på, hvor du i Park gør det samme blot i en skatepark enten indendørs eller udendørs. Der findes mange forskellige tricks, men for blot at nævne få, findes der 360 (en hel rotation i luften), Fakie (at køre baglæns) og Backflip (at lave en baglæns salto).

2. Parkour

Parkour behøver du ikke udstyr til, du skal blot bruge din egen krop og din eventyrlyst. Parkour er nemlig en måde at komme hurtigt fra A til B, for eksempel ved at hoppe fra forhindring til forhindring, som du finder i en by eller lignende. Du vælger altså at følge en helt anden vej, end den der er lagt af asfalt, og det kan byde på spændende og halsbrækkende situationer.

3. Klatring

De fleste kender klatring som en indendørs sport, hvor du møder op i en hal og spændes godt fast i en sele, tager kalk på hænderne, og så begiver du dig ellers opad. Men dyrker du klatring udendørs, kan det blive noget mere spændende, især hvis du begiver dig ud på ruter på høje og ufremkommelige bjerge. Det kan give et sus at skulle finde ud af, hvordan du kommer sikkert frem, og samtidig kan du kigge ned og se jorden mange, mange meter væk. Derfor kan klatring også være med til at give en ordentligt boost af adrenalin i kroppen.

4. Boksning

Boksning er en udbredt kampsport, og her møder du din modstander i en boksering, hvor det simpelthen gælder om at slå modstanderen ud over flere runder. Som tidligere nævnt, er adrenalin en slags kamphormon, og derfor kan boksning virkelig udløse masser af adrenalin, når du står ansigt til ansigt med en, som du fysisk skal slå ud, før han eller hun slår dig ud.

5. Surfing

I Danmark kan det være svært at møde de helt store bølger, når man svømmer ud med sit surfbræt for at tæmme det store, blå hav. Men ikke desto mindre kan surfing virkelig også udløse adrenalin, når du surfer det rigtige sted, og du til tider kan opleve næsten at blive slugt af en bølge, når den bærer dig mod land.