Hvor længe holder batteri til elcykel?

Som elcykel ejer er det af afgørende betydning, at du er nogenlunde klar over hvor lang tid du kan forvente dit batteri til elcykel vil vare. For at få svaret på dette spørgsmål, så skal du bare læse videre her. For her får du nemlig svaret på hvor længe et batteri til elcykel typisk vil holde plus lidt andre nyttige oplysninger om dit batteri til elcykel.

1. De mest anvendte elcykel batterier

For at gøre det hele endnu mere forvirrende, så findes der oven i købet mere end én slags batteri til elcykel.  Her er de 3 hyppigst anvendte batterityper:

  • Bly batterier: denne type batteri til elcykel vil du typisk kunne finde på ældre elcykler. Med denne type batteri vil du typisk kunne regne med ca. 300 opladninger inden batteriet skal udskiftes.
  • Lithium ion batterier: denne anden type batteri til elcykel er i dag den absolut mest udbredte. Med et lithium batteri vil du kunne få betydeligt flere opladninger end bly batteriet – faktisk op til 1000 genopladninger. Blandt andet af denne grund er lithium batterier så populære som de rent faktisk er.
  • Nikkel batterier: denne sidste type batteri til elcykel er betydeligt mindre udbredt, men kan alligevel give dig op til 500 opladninger inden det skal udskiftes.

Find dit næste batteri til elcykel her.

2. Kan jeg selv gøre noget for at forlænge levetiden på mit batteri?

Ja, der findes faktisk en hel del ting, som du selv kan gøre for at få dit batteri til elcykel til at holde i længere tid. Det kræver nemlig blot at du vedligeholder batteriet korrekt, og du vil nu have et batteri der vil kunne holde i op til 3 år. Nedenfor kan du således finde et par handy tips, der vil forklare dig lidt mere om korrekt batterivedligeholdelse.

3. Undlad at opbevare batteriet ved for kolde eller varme temperaturer

Danmark er desværre ikke just kendt for at have knastørt sommervejr hele året rundt. Som dansker skal man jo nok være forberedt på en god portion regnvejr, hvilket faktisk ikke er det helt store problem for et batteri til elcykel. Dog er det vigtigt at du altid sørger for at opbevare dit batteri (og helst også selve cyklen) i et veltempereret rum på ca. 20 grader. På denne måde vil du nemlig kunne forlænge dit batteris levetid ganske markant.

4. Di batteri er ikke vandtæt

Hvis du f.eks. ejer en elektrisk MBK, så ved du sikkert allerede godt at din cykel kan klare selv det hårdeste terræn. Når dette så er sagt, så er dit batteri til elcykel alligevel ikke vandtæt, og risikerer faktisk at gå i stykker hvis det udsættes for overdrevne mængder vand. Så mon ikke det for batteriets skyld vil være bedst at holde sig fra skovsøen.

5. Fjern batteriet under transport

Hvis du f.eks. planlægger at tage din elcykel med på bilferien i år, så gør du desuden klogt i at fjerne dit batteri til elcykel fra cyklen. Grunden til dette er nemlig, at dit batteri til elcykel faktisk vil kunne tage skade af de mange rystelser som bilen helt naturligt producerer undervejs.

Afslut eventuelt din læsning for flere tips til at forlænge levetiden på dit batteri.