Indkast fodbold: Hvad er et indkast, og hvad er reglerne?

Er du ny i fodbold, eller har du fulgt med længe, men har stadig ikke helt styr på, hvad der er op og ned, når det kommer til indkast? Det kan være svært at finde ud af, hvad reglerne helt præcist er, når det kommer til indkast fodbold, men her får du svaret på, hvad det er, og hvad reglerne for indkast fodbold er.

Indkast fodbold går til det hold, der ikke sidst har rørt bolden

I en fodboldkamp spiller to hold mod hinanden på en bane, og de skal score i modstanderens mål i modsatte ende af banen, end hvor deres eget mål står. Langs kanterne på fodboldbanen er der trukket streger op, og havner bolden udenfor sidelinjen, er der indkast. Indkastet går altid til det hold, der ikke sidst har rørt ved bolden, inden den røg ud over sidelinjen.

Det betyder altså, at hvis du spiller på et fodboldhold, og du sender en aflevering afsted til din holdkammerat, og han rammer bolden, men den ryger ud over sidelinjen, for eksempel fordi han ikke fik tæmmet bolden ordentligt, så går indkastet til modstanderholdet. Indkast fodbold gælder kun, hvis bolden ryger ud over sidelinjen, for ryger den udover mållinjen, og det er det forsvarende hold, der sidst har rørt den, er der hjørnespark. Er det en spiller fra modstanderholdet, der sidst har rørt bolden, og den ryger udover mållinjen uden en scoring, er der i stedet målspark.

Der kan ikke scores på indkast fodbold

Når en fodboldkamp spilles, og der er indkast, er det også vigtigt at huske på, at der ikke kan scores direkte på et indkast. Du kan altså ikke kaste bolden i mål fra dér, hvor du laver indkastet. Sker det, vil der i stedet dømmes målspark, hvis det altså er modstanderens mål, du kaster bolden i. Rammer du dit eget mål, når du laver indkast fodbold, så bliver der i stedet lavet et hjørnespark efterfølgende. Der er altså ingen mål, der tæller, hvis de bliver lavet direkte på et indkast.

Specifikke regler for, hvordan indkast fodbold foregår

Skal du lave et indkast fodbold, så er der også nogle helt særlige regler for, hvordan det skal gøres. Når du skal til at kaste bolden ind på banen igen, så må du først kaste, når alle spillere omkring dig er mindst 2 meter væk fra punktet på sidelinjen, hvor du kaster fra. Bolden skal også kastes ind på banen igen fra det punkt, hvor den før kom udenfor banen. Du kan altså ikke flytte rundt på, hvor du kaster fra. Derudover skal du sørge for, at du står med begge fødder enten på sidelinjen eller helt udenfor banen ved det punkt, hvor bolden forlod banen før. Du må altså ikke stå inde på banen og kaste. Når du kaster, skal du stå med front mod banen, og kaste med begge hænder på bolden bagfra over hovedet. Der er altså ingen underhåndskast eller kast med én hånd, der tæller.