3 bedste løbeøvelser til fodboldspilleren

Hvis du spiller fodbold, så ved du, at det er vigtigt at kunne sætte hastigheden gevaldigt op engang imellem, fordi sporten kræver hurtighed og agilitet. Men på et tidspunkt kan det føles som om, at du ikke kan nå de hastigheder, som du gerne vil, og det kan være begrænsende for dit spil. Derfor har vi her lavet en liste over de 3 bedste løbeøvelser fodbold, så du kan blive skarpere og nå bolden før modstanderen.

1. Sprint mellem kegler

Der findes mange løbeøvelser fodbold, der kan forbedre din hurtighed, men dette er helt klart en af de bedste. Du skal bruge fem kegler og dine egne ben til at gennemføre øvelsen. Keglerne stiller du op på en række med 4-5 meters mellemrum. Du skal tænke, at den tættest på dig er nummer 1, og den længst fra dig er nummer 5. Du starter ved kegle 1, og så spurter du frem til kegle 3. Derfra skal du løbe baglæns til kegle 2. Fra kegle 2 spurter du igen frem til kegle 4, hvorefter du løber baglæns til kegle 3. Og fra kegle 3 spurter du så igen frem til kegle 5.

Når du laver disse løbeøvelser fodbold, er det vigtigt, at du har fokus på din core og din holdning, især når du løber baglæns, så du gør det så godt som muligt. Øvelsen er rigtig god til at øve retningsskift i fodbold.

2. Rolling Feet

Det behøver ikke være svært at forbedre sin fart under fodbold, og der er flere løbeøvelser fodbold, der kan laves meget simpelt. Rolling Feet er netop en af disse løbeøvelser fodbold. Først skal du forestille dig en lige linje foran dig på ca. 20-25 meter. Du står i starten af denne linje, og så begynder du at presse dit ene knæ forud, mens du langsomt løfter din fod på det forreste af foden. Derefter gentager du på det andet ben. Når du har gjort dette et par gange og fundet teknikken, kan du begynde at løbe de 20-25 meter, der er på din linje. Derefter løber du tilbage og gøre det igen. Dette er en af de løbeøvelser fodbold, der får musklerne i fødderne til at arbejde, så du kan forbedre din hastighed.

3. Intervalløb

Løbeøvelser fodbold behøver ikke altid at handle om at løbe hurtigt, for det kan også være vigtigt at øve udholdenhed. En fodboldkamp er lang, og hvis du skal være på banen i begge halvlege, skal du have masser af udholdenhed. Intervalløb kan være en af de løbeøvelser fodbold, der kan forbedre udholdenheden. En nem måde at lave intervalløb er, at du løber en rute, hvor du laver den såkaldte 10-20-30. Du starter med 30 sekunders langsom løb/lunten, derefter 20 sekunders moderat løb og til slut 10 sekunders sprint. Derefter starter du forfra med 30 sekunders langsomt løb/lunten osv. Et sæt er 5 minutter med intervaller. Du tager så en kort pause og starter igen. Er du ikke vant til intervalløb, kan du starte med få sæt.