3 motionsformer du kan starte til alene

træningsformer

Der er ofte fokus på, at sport er lig med holdsport. Sådan behøver det dog nødvendigvis ikke være og der findes en lang perlerække af sportsgrene du kan tage op uden at skulle starte i en klub. 

Fordelen ved at dyrke sport alene er naturligvis, at du ikke er afhængig af andre og kan vælge at træne lige præcis når du har lyst og når det passer ind i din hverdag.

Her kigger vi nærmere på tre sportsgrene du kan starte til alene.

1. Løb

Lad os starte med den mest indlysende: løb. Løb er evigt populær som motionsform af mange grunde, men noget der tiltrækker mange er uden tvivl, at det er en let tilgængelig og fleksibel form for motion. 

Det kræver vitterligt ikke andet end et par løbesko og så kan du komme i gang. Hvis du altid har tænkt, at løb ikke er noget for dig, så overvej at sænke ambitionsniveauet.

Mange starter med at løbe og regner med, at de fra ‘første fløjt’ kan løbe flere kilometer. Men du ville jo heller aldrig starte til fodbold og så gå direkte ind i en Superliga-kamp. Det kræver træning og tilvænning, så sænk ambitionsniveauet og start roligt ud.

2. Styrketræning

Der findes en mange forskellige former for styrketræning. Ligesom med løb kan du nemt komme i gang helt gratis og uden nogen former for udstyr (her behøver du ikke engang løbeskoene). 

Der findes nemlig masser af udendørs træningsprogrammer, hvor du træner med kropsvægt og fx laver dips og kropshævninger.

De fleste vil dog gerne starte i et fitnesscenter, hvor man trods alt har lidt flere muligheder for at udvikle sig og gøre træningen lidt sjovere. Ligesom med løb gælder det om at starte roligt op, når man giver sig i kast med styrketræning. 

Et godt tip er at se instruktionsvideoer om de forskellige øvelser online – Maxer.dk har eksempelvis meget gratis indhold på dansk om styrketræning – eller at alliere sig med en ven, der allerede er i gang med styrketræning.

3. Yoga

Yoga kræver ligesom de to andre motionsformer ikke det store udstyr, men du kommer nok ikke udenom at måtte investere i en yogamåtte. Yoga har i mange år været populært blandt både mænd og kvinder verden over. Med god grund.

Leder du efter en motionsform, der kan klares hjemme på stuegulvet og uden tvivl vil hjælpe dig med at komme i bedre kontakt med din krop, så er yoga måske noget for dig. 

Der findes utallige YouTube-videoer, der guider dig til at komme i gang med yoga, så igen er her tale om en motionsform, der er let at gå til og samtidig ikke koster det hvide ud af øjnene.