4 gode håndbold træningsøvelser

Danmark har en lang og stolt håndboldtradition, og har som bekendt i rigtigt mange år været en del af verdenseliten – både når det kommer til kvindehåndbold, og i de seneste år også herrehåndbold. Men alle disse imponerende præstationer kommer dog ikke ud af den blå luft. De bedste håndboldspillere bliver nemlig allerede formet i barndommen. God håndbold kræver nemlig masser af øvelse, og ikke mindst nogle gode håndbold træningsøvelser. Så hvis du er på udkig efter at forbedre du og ungerne på dit holds evner på banen, så skal du bare læse videre her. For her får du nemlig 4 håndbold træningsøvelser til at tage jeres spil til det næste niveau

1. Bære bold med maven

Håndbold er som bekendt en holdsport, og handler derfor i høj grad om at kunne samarbejde med andre. Heldigvis findes der denne sjove og simple øvelse, der vil teste jeres evne til at klare en opgave sammen. Denne håndbold træningsøvelse går nemlig i al sin enkelthed ud på, at man går sammen to og to med en håndbold i hånden. Håndbolden skal nu placeres og fastholdes mellem de to spilleres maver, hvorefter man forsigtigt skal bevæge sig fra den ene side af banen til den anden – og selvfølgelig uden at tabe bolden. En af de mere spøjse håndbold træningsøvelser, der kan gøre rigtigt meget for både balancen og ikke mindst den indbyrdes kommunikation.

2. Stafet på alle fire

En udfordrende stafet på alle fire er en af de andre sjove håndbold træningsøvelser man kan udføre med så få som to spillere. Her handler det om at stå overfor hinanden, og nu kaste bolden til holdkammeraten. Når dette så er gjort, så skal personen der har kastet bolden nu så hurtigt som muligt kravle på alle fire til holdkammeratens position. Mens dette står på, så skal denne holdkammerat nu drible bolden så hurtigt som muligt indtil den kasterens tidligere position er nået. En sjov træningsøvelse, der motiverer til høj aktivitet.

3. Koordinationsøvelse

Når det kommer til effektive håndbold træningsøvelser, så anbefaler vi bestemt at du prøver kræfter med denne lille øvelse. Det første du skal gøre, er at lægge en rebstige på jorden (eller blot aftegne en stige med kridt, hvis denne ikke have). Hernæst skal du få dine spillere til at springe med en håndbold i hånden med samlede fødder imellem de forskellige afsnit af stigen – og selvfølgelig så hurtigt som muligt. gør eventuelt øvelsen lidt vanskeligere ved at bede eleverne om at skifte mellem spring med samlede og spredte ben. En perfekt øvelse for bedre koordination hos de yngre spillere.

4. Driblingsøvelser

Sidst men ikke mindst, så kan du også forbedre dine spilleres driblingsevner ved at opstille en række kegler (andre objekter kan også snildt anvendes) i et zig-zag mønster på banen. Nu handler det ”blot” om at drible bolden mellem de forskellige kegler, så hurtigt og fejlfrit som overhovedet muligt. Og det er faktisk vanskeligere end man måske lige skulle tro. Et af vore allerbedste bud på håndbold træningsøvelser til at træne spillernes evne til at drible bolden under selv de mest snævre forhold.