Cykel trends 2021: Top 5 trends indenfor cykling lige nu

Grundet de seneste knap 2 års coronakrise er antallet af cyklister steget markant herhjemme, såvel som i udlandet. Rigtig mange folk vælger nemlig i dag at springe turen, og de mange medrejsende i den offentlige trafik over til fordel for den langt mindre smitterisiko på cyklen. Men hvad er så de vigtigste cykel trends 2021. Læs videre her, og se vores bud på de 5 vigtigste trends lige nu.

1. Funktion over form

Når det kommer til vores cykler, så har en af de helt store trends de seneste år rent designmæssigt været en forkærlighed for alt, der har med minimalistisk design at gøre. Der er nemlig en udbredt tilbøjelighed til at vælge funktion over form, og i stedet for et prangende design vælger mange nu i stedet cykler efter, hvad de rent faktisk kan.

2. Skræddersyede cykler

Uanset om man er til Tour de France kørsel på racercyklen eller MBK kørsel i skoven, så skræddersyede cykler blevet er en af de vigtigste cykel trends 2021. Og fordelene ved dette er bestemt til at tage og føle på. for med en skræddersyet cykel kan man jo nemlig selv vælge alt fra farve, stel, hjul, dæk og gear, så man får en cykel der passer til lige præcis ens formål. Og stigningen indenfor online handel, og ikke mindst muligheden for at skræddersy ens ny cykel via internettet i løbet af pandemien har blot gjort det endnu nemmere at få sig den perfekte cykel.

3. Elcykler

Elcykler er i dag stort set ikke til at komme udenom, og er og bliver en af de hurtigst voksende cykel trends i Danmark – også dette gælder også som cykel trends 2021. Det gode ved elcykler er jo nemlig deres enorme alsidighed, der bestemt også gør de elektriske cykler velegnede til idrætsformål. Man kan nemlig i dag få alt fra mountainbikes og Fat Bikes til deciderede racercykler med elektrisk andenpilot. Især ældre mennesker eller folk med nedsat førlighed holder rigtigt meget af elcyklen, der netop har gjort det muligt for dem at få lidt hårdt tiltrængt frisk luft og motion – hvilket tidligere var en umulighed.

4. Road cykling

Når det kommer til selve cykeldisciplinerne, så kommer det nok ikke som den helt store overraskelse, at landevejskørslen i år igen er en absolut vinder. Der findes nemlig ikke meget, der kan måle sig med den frihed man føler, når man triller ud af indkørslen på letvægts racercyklen og rammer det smukke bakkede danske landskab.

5. Gruscykler

Sidst men ikke mindst er de såkaldte gruscykler en af de helt store cykel trends 2021. Det er nemlig utroligt hvad tilføjelsen af en hydraulisk skivebremse kan gøre for både præstationen og ikke mindst komforten på cyklen. Og netop fordi en gruscykel kommer med et højere stel og kæde, så har du nu en cykel der egner sig perfekt til både landevejen, skovstien og ikke mindst pendlerturen. Gruscyklen er nemlig den perfekte all-round cykel med et ekstra robust stel, hvilket bestemt er en væsentlig årsag til cyklens støt stigende popularitet herhjemme.