4 tips til din Cardio træning hjemme

Når det kommer til at dyrke motion, så findes der ikke meget der kan måle sig med cardio træning. Cardio træning er nemlig en super effektiv metode til at give dig et langt større fysisk og mentalt velbefindende, såvel som at holde dit hjerte og blodomløb i absolut topform. Og den gode nyhed er, at du faktisk ikke engang behøver at have et medlemskab til et motionscenter for at give dig selv cardio træning. Der findes nemlig en lang række effektive øvelser, der alle har det til fælles, at de kan udføres indenfor hjemmets fire vægge. Her er blot 4 af dem.

1. En tur med sjippetovet

I tiden før iPads og smartphones i skolegården var det gode gamle sjippetov en fast bestanddel af ethvert frikvarter. Men var du egentlig klar over, at der rent faktisk er en hel del gode grunde til at støve sjippetovet i skabet af, og inkorporere det i din cardio træning hjemme? Et sjippetov er nemlig et velafprøvet og effektivt redskab til at give dig selv en masse cardio træning enten derhjemme eller i motionscentret. Og det bedste ved det hele er, at et sjippetov kan bruges stort set overalt, nærmest ikke fylder noget som helst og desuden ikke koster mere end nogle få kroner. Det bliver ganske enkelt ikke bedre og nemmere end et sjippetov.

2. Squats

Squats er en anden fremragende metode til at få lidt cardio træning hjemme. Squats er faktisk en af de allermest effektive øvelser du kan gøre derhjemme, hvilket skyldes at de er med til at styrke adskillige områder fordelt over hele kroppen. Med squats vil du nemlig træne både dine lår, mave, baller, ryg og hofter på samme tid. Og så kræver squats faktisk ikke andet end at du er i stand til at gå i knæ, og efterfølgende hoppe så højt du kan. Du skal blot passe på ikke at overdirve dine squats i begyndelsen, idet visse mennesker til tider kan opleve problemer i deres knæ, hvis disse øvelser overdrives.

3. Vild med dans

Hvis hverken squats eller sjippetovet lyder særligt motiverende for dig, så findes der faktisk også en anden metode til at give dig selv cardio træning hjemme – der oven i købet kombinerer motion med masser af sjov. Her taler vi naturligvis om dans, som langt de fleste af os nok ikke har det fjerneste imod. Det eneste der kræves er jo blot en musikafspiller, lidt træningstøj og så selvfølgelig noget god musik. Og så vil du som ekstra bonus endda helt naturligt være med til at tone dine muskler og krop – ofte næsten helt uden at opdage det.

4. Op og ned ad trappe

Sidst men ikke mindst, så kunne du også give dig i kast med trapperne i boligen for at give dig selv lidt cardio træning hjemme. Hvis du nogensinde har besøgt et motionscenter, så har du nok set mindst én trappemaskine, der jo netop fungerer har til hensigt at styrke en lang række muskelgrupper fordelt over hele kroppen. Så hvorfor ikke tage din egen trappe derhjemme i brug til at give dig selv lidt god cardio? En rigtig trappe fungerer jo på fuldstændigt samme måde som trappemaskinen i motionscentret. Så hvorfor ikke gøre god brug af den, og samtidigt spare penge på medlemsskabet i motionscentret?