Danmarks største sportsgren? Læs mere her

Danmark kan med vores mange sportsklubber og foreninger uden tvivl kaldes for at vaskeægte sportsland. Men hvilken sportsgren er egentlig den mest populære herhjemme? Dette grundlæggende spørgsmål vil vi nu give dig et svar på i denne lille artikel.

1. Fodbold, fodbold, fodbold

Det vil nok ikke overraske mange at høre, at fodbold er og bliver den absolut mest populære sportsgren herhjemme, såvel som i udlandet. Men som du vil kunne se i det følgende, så er fodbold dog langt fra den eneste populære sportsgren herhjemme, og det historiske forspring mellem fodbolden og alle de andre konkurrenter bliver faktisk mindre og mindre hvert eneste år.

2. Den officielle liste over de 10 mest populære sportsgrene i Danmark

Den lille liste over sportgrene der følger nedenfor tæller antallet af aktive medlemmer, og er baseret på de officielle tal fra DGI og DIF, der offentliggjorde disse tal tilbage i 2017 (disse tal vil med al sandsynlighed kun have ændret sig marginalt de seneste 4 år):

  • Fodbold: med 338.882 medlemmer, så er fodbold som sportsgren stadigvæk danskernes foretrukne sportsgren.
  • Gymnastik: denne andenplads kommer muligvis som en overraskelse for mange, men med 303.383 aktive medlemmer er gymnastikken faktisk i en position, hvor den kan true fodboldens historiske førsteplads.
  • Svømning: enhver dansk provinsby med respekt for sig selv har deres egen idræthal med dertilhørende svømmebasin, og dette har været en af de væsentligste grunde til at svømning som bronzevinder i 2017 kunne prale af 228.681 aktive svømmere.
  • Fitness: fitness har i løbet af de seneste 10-15 år nydt en støt stigende og verdensomspændende popularitet, der naturligvis også tæller lille Danmark – hvilket de 159.031 aktive fitness entusiaster er et klokkeklart bevis på.
  • Golf: golf i Danmark er som sportsgren i modsætning til de fleste andre lande en Ganske overkommelig affære at spille, og landets mange golfklubber kan i dag melde om mere end 153.555 aktive golfspillere.
  • Badminton: denne sportsgren kan stort set spilles af alle – og i alle aldre. Og med 119.409 medlemmer fortjener badminton naturligvis også en plads på top 10.
  • Håndbold: håndbold er et dansk spil, og desuden en sportsgren vi historisk set altid har været rigtigt gode til. Og landets håndboldklubber tæller i skrivende stund 107.149 aktive spillere.
  • Tennis: noget længere nede på ranglisten finder vi nu tennis, der på trods af det lidt lavere medlemstal på omtrent 70.698 medlemmer stadig er en ad de største sportsgrene herhjemme.
  • Ridning: ridning er som bekendt ikke den billigste sport i verden. Dette har dog ikke begrænset den som sportsgren, der har 65.283 medlemmer fordelt over hele landet.
  • Skydning: på en respektabel tiende plads finder vi skydning, hvor landets skydeklubber jævnligt besøges af ca. 59.015 aktive medlemmer.

3. Andre værdige sportgrene

Som afsluttende bemærkning bør vi desuden også nævne et par yderligere sportsgrene, der ganske enkelt ikke formåede at lande på top 10. Her tænkes der f.eks. på en sportsgren, såsom cykling der i disse år nyder et stadigt stigende popularitet herhjemme. Også nyere sportsgrene, såsom MMA og E-sport oplever i disse år et stigende medlemstal, men her vil kun tiden vise om de er i stand til at true sportsgrenene på ovenstående liste.