Hvad er verdens største sportsgren? Få svar her

Når det kommer til at kåre verdens mest populære sportsgren, så er der én sportsgren der uden problemer banker alle de andre konkurrenter af banen. Her tænker vi naturligvis på fodbold, der har stået som den ukronede konge over sportsgrene i langt de fleste lande fordelt over hele kloden. Fodbold har nemlig ikke blot flest udøvende spillere i verden, flest tilskuere men såmænd også de fleste seere – og dermed også de højeste sponsorindtægter og spillerlønninger. Også indenfor sportsbetting er fodbold en klokkeklar vinder, hvor sporten står for langt størstedelen af bookmakernes indtægter. Og grundene til fodboldens fortsatte popularitet er mange, hvilket vi i denne artikel vil tage et lidt nærmere kig på. Så læs derfor videre her, og bliv en smule klogere på hvorfor fodbold fortsat er verdens absolutte yndlingssport.

1. Flere dygtige spillere er lig med mere interessant fodbold

Netop fordi fodbold spilles af så mange mennesker over hele verden, så er der aldrig mangel på nyt talent til at skabe interessante fodboldkampe. Faktisk producerer denne sportsgren så mange nye spillere i verdensklasse hvert eneste år, at det er fuldstændigt umuligt for alle de andre sportsgrene at matche dette. Og jo flere dygtige spillere der er derude, jo bedre fodbold vil der jo netop spilles. Og dette alene gør, at fodbolden stensikkert ikke vil miste fans på grund af kedeligt spil.

2. Fodbold kan spilles på mange måder

Hvis man ser bort fra alle de mange talentfulde spiller, så er fodbold desuden også en sportsgren der kan spilles på rigtigt mange måder. Faktisk vil man kunne konstatere hos alle de bedste landshold og klubber, at der er tale om en stor variation med hensyn til spillestil – hvilket jo blot er med til at gøre spillet endnu mere interessant, og noget der gør fodbold til en unik sportsgren i sammenligning med andre former for sport. Og netop fordi fodbold hele tiden udvikler sig rent spilmæssigt, så er der bestemt ingen risiko for at man kommer til at kede sig lige foreløbigt.

3. Det er billigt at spille fodbold

En anden væsentlig grund til fodboldens store internationale succes skyldes ganske enkelt, at der her er tale om en sportsgren der er ganske billig at komme i gang med. Det eneste man strengt taget skal bruge er jo netop en bold (i visse fattigere lande spilles der sågar med en dåse) og så bare markere de to mål i hver ende af banen med nogle genstande. Det behøver nemlig ikke koste mere end maks. 100 kroner at komme i gang med at spille fodbold, hvilket selvfølgelig blot er med til at gøre spillet endnu mere tilgængeligt og populært kloden over.

4. Fodbold kan spilles i al slags vejr

Som sportsgren kan fodbold spilles uanset om det regner, sner eller solen skinner. Dette gør fodbold til en af de mest alsidige sportsgrene overhovedet, og er bare med til at styrke sportens vækstlag yderligere.

5. Størrelsen betyder intet

Hvis man sammenligner fodbold med andre sportsgrene, såsom f.eks. amerikansk fodbold og basketball, så vil en fodboldsspillers størrelse ikke have nogen som helst betydning for, hvor godt han/hun spiller. Tænk bare på gode gamle Allan Simonsen, der var en fantastisk spiller på trods af sin beskedne størrelse. Fodbold er og bliver derfor for alle.