Golfkølle typer: Alt du skal vide

Golf er en udbredt sport i Danmark, og der findes mange golfbaner over hele landet, der giver plads til at udøve sportsgrenen. Er du ny i golfens verden, er der mange ting, du skal lære, og en af de vigtigste ting at vide noget om er golfkølle typer, da de er afgørende for, at du bliver god til golf. Derfor får du her en guide til golfkølletyper, så du kan finde hoved og hale i det hele.

En driver bruges til at slå et slag opad fairwayen

Når du er helt ny indenfor golf, er der overordnet set tre slags golfkølle typer, som du skal kende til. De forskellige golfkølle typer bruges til at slå forskellige længder, og du skal derfor bruge dem på forskellige tidspunkter i dit spil. Det første, du gør, når du spiller et hul i golf, er, at du slår ét langt slag for at komme så langt opad fairwayen som overhovedet muligt, så du lander tættere på greenen eller allerhelst helt oppe på den. En driver er en del af de golfkølle typer, der kaldes woods, men en driver er selvfølgelig ikke lavet af træ i dag. En driver er oftest lavet af titanium eller stål. Lander du ikke helt oppe på greenen efter at have brugt din driver, kan du bruge en fairway wood, der er designet til at slå kortere slag fra fairwayen.

Brug en wedge til at komme ud af sand, rough og lignende

Nogle gange i golf kan du risikere, at du havner i en sandbunker eller ude i roughen, og så kræver det et lidt mere præcist slag at komme ud igen, og det kan du ikke bruge en driver eller en fairway wood til. Der skal du have fat i andre golfkølle typer, der kaldes wedges. Der findes forskellige wedges, der kan få dig ud af forskellige situationer, så du kan få én, der er særligt god, hvis du netop er havnet i sandbunkeren. Der findes også pitching wedges, der er gode til at chippe op på greenen, hvis du har ramt for langt, eller du er trillet ned ad greenen igen. Derudover findes der også wedges til at få dig ud af den allerværste rough med det højeste græs, så der er golfkølle typer til alle situationer.

Putteren bruges til at komme i hul

Af alle golfkølle typer er putteren nok den, der er mest kendt, for det er den golfkølle, der skal hjælpe dig med at ramme i hullet. Med en god putter og selvfølgelig en vis portion talent, kan du ramme hullet fra lange distancer på greenen. En putter er den mest specialiserede type kølle af de forskellige golfkølle typer, fordi den kun kan bruges i én situation. Af de forskellige golfkølletyper er putteren også den, som du kommer til at bruge mest, så det er vigtigt at vælge den rigtige. Vær sikker på, at du vælger den rette længde på køllen, så du får den mest behagelige stilling, når du skal putte.