Sport kan give bedre livskvalitet og hjælpe af med uønsket adfærd

Sport er for mange mennesker med til at give en større livskvalitet, en sundere krop, større netværk, flere venner og meget mere. Foreningslivet er enormt i Danmark og man har i langt de fleste byer, mange muligheder for at dyrke sport og motion i sit nærområde, uanset alder og køn. Dette hjælper rigtig mange til at holde en sund livsstil og give en mere varieret hverdag, med mere indhold end kun familie og arbejde.

Få et aktivt liv

For mennesker med uønsket adfærd som f.eks. alkoholmisbrug, stofmisbrug eller andre misbrug, kan sport vise sig at være en god erstatning og på den måde en god løsning til et liv med større kvalitet og indhold. Uønsket adfærd som misbrug af alkohol og stoffer, hænger som regel ikke sammen med aktiv sport og fritidsliv og det er derfor en god måde at erstatte og planlægge sig ud af misbrug og de negative konsekvenser.

Planlægning og struktur

At have en fast struktur og vedligeholdelse af det gode i ens liv er guld værd. For mange kommer dette heldigvis meget nemt og for andre kan det være rigtig svært. Mennesker med alkoholmisbrug har ofte rigtig svært ved at finde en god balance i livet. Prioriteterne bliver ikke hvad de kunne være og som misbruget stiger og tager til gennem årene vil de som ofte, blive mere og mere isoleret. En hverdag med planlægning og struktur ser nærmest umulig ud og bliver mere og mere fjern. Alt for meget tid og planlægning bliver brugt på misbruget og det fylder i tankerne.

Den positive intention

Alt adfærd har som udgangspunkt en positiv intention, selvom det nogle gange kan virke mærkeligt. Alt det vi gør, handler i bund og grund om at komme hen mod noget eller væk fra noget. Så et alkoholmisbrug kan f.eks. være en måde at dulme svære følelser på og det vil opfattes som en positiv intention for sindet at få dulmet disse. Men hvis vi vil af med dette adfærd er langt de fleste faktisk i stand til at erstatte det med andet. For hvis vi blot fjerner et uønsket adfærd uden at sætte noget andet i stedet vil vi blot opleve at det samme gamle adfærd vil komme igen inden for en meget kort periode. Hvor derimod hvis vi erstatter gamle dårlige vaner med nye sunde, som f.eks. sport og fritidsliv så har vi faktisk en go mulighed for at ligge alt det uønsket adfærd væk og ikke falde tilbage til det igen.

 

Få professionel hjælp

Det vil altid være svært at gøre dette på egen hånd og for nogle helt umuligt, så det vil næsten altid kunne betale sig at få professionel hjælp.