HIIT træning cykel: Guide til hvordan du kommer i gang

I jagten på at komme i god form har mange mennesker prøvet rigtig mange forskellige måder at træne på, og du er sikkert stødt på én eller flere af dem. De seneste år er HIIT træning blevet meget populært, og det kan laves på rigtig mange måder. Hvis du gerne vil lære, hvordan du kommer i gang med HIIT træning på cykel, kan du læse meget mere om det lige her.

HIIT træning på cykel er høj intensitet

Før du går i gang med din HIIT træning på cykel, er det nok meget rart at vide, hvad HIIT træning egentlig er. HIIT er en forkortelse for High Intensity Interval Training, altså intervaltræning med høj intensitet. Fordi du træner med høj intensitet i intervaller, kan du faktisk forbrænde rigtig mange kalorier og masser af fedt på relativt kort tid. Undersøgelser har vist, at HIIT træning er en af de mest effektive former for træning, når du kun skal træne i kort tid. Så hvis du gerne vil forbedre din kondition og din form, så er HIIT træning helt sikkert vejen frem for dig.

Nem HIIT træning på cykel

Hvis du gerne vil lave HIIT træning på cykel, så kan du lave et effektivt træningsprogram, der kun varer 11 minutter. Det eneste, du har behov for, er en konditionscykel, som du kan lave programmet på. De første tre minutter bruger du på at varme op, og det allersidste halvandet minut bruger du på at køle ned. Den resterende tid bruges på at veksle mellem sprint og et roligere tempo. Aktiv Træning har lavet et program, der viser, hvor hårdt du skal træne i de forskellige intervaller, og hvor lange intervallerne er. På den måde er det gjort let og overskueligt for dig, at lave HIIT træning på cykel. Se programmet på aktivtraening.dk.

Når du træner i så kort tid ad gangen, mens du laver HIIT træning på cykel, så er det også vigtigt, at du giver dig 100%, imens du træner. Husk på, at det kun er 11 minutter, du bruger i alt på træningen inklusiv opvarmning og nedkøling. Det er altså ikke mange minutter, hvor du virkelig skal give dig, og hvis du gerne vil have noget ud af din HIIT træning på cykel, så er det altså bare om at give den gas i pedalerne.

Mange måder at lave HIIT træning på

Det er ikke kun HIIT træning på cykel, der er en effektiv måde at træne på. Du kan lave HIIT træning på rigtig mange forskellige måder, for eksempel også med løb eller på crosstrainer. Du kan også variere programmernes varighed, så du træner i længere tid end bare de 11 minutter, som i det ovenstående program til HIIT træning på cykel.

Det er dog vigtigt at huske på, at fordi HIIT træning er så intenst, er det ikke nødvendigvis godt for nybegyndere i træningsverdenen. Sørg derfor for at have en god grundform, før du giver dig i kast med denne træningsform.