Hvad er Danmarks national sport? Og hvorfor?

Danmark har traditionelt set aldrig haft en decideret nationalsport. Som du vil kunne læse om i denne artikel, så er der de seneste år faktisk blevet lavet om på dette. Danmark har nemlig nu fået sig en vaskeægte nationalsport. Derfor vil vi nu tage et lille kig på denne vores nye nationalsport , der dog er blevet valgt på et andet grundlag end faktiske udøvere. Af denne grund får du naturligvis også en lille gennemgang af Danmarks anden nationalsport, hvis man tager antallet af aktive spillere i betragtning.

1. Dart?

Dansk Idrætsforening har nemlig for et par siden – og temmelig overraskende – kåret Dart som kongerigets nationalsport. Denne kåring som nationalsport har dog intet at gøre med antallet af Dartspillere herhjemme, men snarere med nogle helt andre bevæggrunde. Hovedårsagen til dette lidt mystiske valg har nemlig noget at gøre med Dansk Idrætsforenings historiske værdisæt, der lægger vægt på det demokratiske – såvel som det folkelige. I modsætning til f.eks. fodbold eller cykelsport, så kan Dart jo nemlig spilles af alle. Dart er således en sport for alle, og kræver desuden ikke den helt store investering for at komme i gang, hvilket jo blot gør sporten endnu mere tilgængelig – og i DIF’s øjne mere national.

 2. Dansk Dart ligger i spidsen

Dansk Dart klarer sig desuden også rigtigt godt på verdensplan, når det kommer til at vinde trofæer. Faktisk har vi tidligere kunne prale af at have verdens bedste dartspiller, hvilket har været med til at lokke rigtigt mange nye spillere til herhjemme. Så mon ikke vi snart har mulighed for at vinde den hæderkronede førsteplads tilbage på dansk jord?

3. Fodbold – den mest populære sport i Danmark.

Piben får dog en helt anden lyd, hvis man vælger at definere nationalsport som den sport med flest aktive spillere. Og her er der ingen tvivl. Fodbold er og bliver landets absolutte nationalsport, og både Dansk Idrætsforening såvel som Danske Gymnastik- og idrætsforeninger leverer klokkeklare tal. Danmark har nemlig knap 330,000 fodboldspillende medlemmer.

4. Største idrætsgrene i Danmark i 2018

Sidst men ikke mindst, så kunne det på nuværende tidspunkt også være interessant at tage et kig på alle de andre mulige og fremtidige nationalsport kandidater herhjemme:

  • Gymnastik kan prale af omtrent 200.000 aktive medlemmer.
  • Svømning kommer på en stærk andenplads med ca. 190.000 svømmere.
  • Golf har længe været en favorit herhjemme, og har i skrivende stund ca. 148.000 medlemmer.
  • Håndbold er også populært herhjemme med dens omtrent 105,000 registrerede spillere.
  • Badminton ligger også stærkt med omtrent 92.000 spillere på landsplan.
  • Ridning i Danmark er ligeledes populært, så du skal ikke blive overrasket hvis du møder en af landets knap 64.000 medlemmer på søndagsturen.
  • Tennis fortjener med ca. 58.000 spillere bestemt også en plads på denne liste.
  • Sejlads er en af vores nationale stoltheder, hvilket de knap 53.000 medlemmer herhjemme nok ikke vil have nogen problemer med at skirve under på.
  • Atletik er et oplagt sidste bud på en mulig fremtidig nationalsport, og tæller i dag lidt over 40,000 aktive udøvere.

Så hvad mener du? Skal det være Dart eller måske en af de andre sportsgrene i denne artikel der skal løbe med titlen?