Hvad er et paddle board, og hvorfor er det så populært?

Ser du også reklamer for paddle boards alle steder efterhånden? Så er du ikke den eneste. Danmark er nemlig blevet ramt af paddle board feber, og både i supermarkeder og sportsbutikker sælger de paddle boards i stor stil. Her kan du læse mere om, hvad et paddle board er, og hvorfor det er blevet så populært.

Paddle board er den nye vandsport

Paddle board kendes egentlig også under et andet navn, nemlig SUP. SUP står for ”stand up paddle”, fordi du står på dit paddle board og padler afsted med en åre i vandet. Et paddle board i sig selv er en slags bræt, der hjælper dig til at holde opdrift i vandet. Paddle board stammer fra surfing, men det er jo så meningen, at du skal stå op på brættet og ikke svømme frem med brættet, mens du ligger ned. Med et paddle board leder du heller ikke efter den næste store bølge, for det er jo ikke surfing i traditionel forstand.

Faktisk kan du bruge paddle board til rigtig mange ting. Nogle bruger den ekstra udfordring for balancen på vandet til at dyrke yoga på et paddle board, mens andre bruger paddle board til at komme ud og fiske fra. For andre igen handler det mest bare om at være på vandet og nyde turen.

Gode forhold til paddle board i Danmark

Paddle board er en sport, der vokser voldsomt i disse år, og denne sommer er der ikke et supermarked med respekt for sig selv, der ikke har et tilbud på et paddle board. Det kan skyldes mange ting – for eksempel har corona jo tvunget mange til at blive hjemme, og så skal man finde på nogle sjove aktiviteter at lave inden for landets grænser. Men derudover er det også ret ligetil at komme i gang med paddle board, fordi du egentlig bare skal have dit paddle board og din åre, og så kan du komme afsted.

Særligt i Danmark er der rigtig gode forhold til paddle board, hvilket også kan være en del af forklaringen på sportsgrenens popularitet. Der skal nemlig hverken være store bølger eller kraftig vind, når du skal ud på paddle board, og det er nogle forhold, der tit er i Danmark. Med almindelig surfing, er der kun få steder i Danmark, du kan finde de helt rigtige bølger, og med kite- og windsurfing skal du vente på, at der er god blæst. Men paddle board er til alle forhold ind imellem.

Husk at sejle efter forholdene, når du er afsted på paddle board

Selvom det ikke kræver meget at komme ud på paddle board, så er det selvfølgelig vigtigt, at du sejler efter forholdene. Alle sportsgrene i vand kan være rigtig farlige, hvis man ikke kender meget til vand og strømme, så husk at holde dig opdateret. Derudover skal du også have redningsvest på, når du er ude på paddle board, da du ellers kan få en bøde på 1500 kr.