Hvad er spike ball? Sporten de danske unge har taget til sig

Har du også set unge mennesker stå omkring en meget lille trampolin og kaste en bold ned i trampolinen til hinanden? Så har du sikkert også undret dig over, hvad det egentlig går ud på. Det er nemlig den nye sportsgren spike ball, der hurtigt er blevet populær i Danmark, og du kan lære mere om sportsgrenen lige her.

Spike ball er et spil for fire mennesker

Kender du ikke andet til spike ball, end hvad du måske har set i parker, på stranden eller lignende, så ligner det mest af alt et spil, hvor der står fire mennesker om en trampolin, hvor de så kaster en bold ned i nettet i trampolinen og forsøger at få fat i den på skift. Men det er ikke en rigtig trampolin, som man står omkring, når man spiller spike ball. Det er nemlig et net, der er spændt ud i en lille cirkel på ben, og det net spiller man så bolden frem og tilbage i til hinanden. Der er ingen banehalvdele i spike ball, så spillerne kan frit bevæge sig rundt om nettet, og så gælder det ellers bare om at få fat i bolden. Når modstanderholdet ikke lykkes med at spille bolden tilbage, har I fået et point – eller omvendt. I skal dog huske, at nettet skal rammes, indimellem at I spiller hinanden, for ellers mister I point. Det hold, der først når 21 point, vinder spillet.

Du kan have spike ball med mange steder

Spike ball ses ofte i parker og lignende, men faktisk kan spike ball spilles rigtig mange forskellige steder, for der er ikke et bestemt underlag, der er nødvendigt for spillet. Spike ball kan som nævnt spilles på græs i parker, men det kan også spilles på grus eller asfalt, hvis det er det, du og dine venner eller familie har til rådighed. Spike ball kan også sagtens tages med på stranden, så det kan spilles på sand, og det er et super tidsfordriv, hvis du bruger en hel dag på stranden sammen med vennerne og ikke har plads til at have et volleyballnet med. Det kræver heller ikke ligeså meget plads som hverken volleyball eller strandtennis, og I behøver heller ikke samle store hold, hvor volleyball for eksempel plejer at være sjovest, hvis man er mange med.

Derudover er spike ball rigtig nemt at slå sammen og tage med et sted hen, ligesom det er nemt at sætte op igen, når du er nået frem til din spilledestination. Det er altså et spil, der er nemt at gå til, som kan spilles alle steder, og som ikke kræver mange spillere, hvilket nok er en af grundene til, at spillet også er blevet så populært så hurtigt. Vil du gerne prøve spike ball af, inden du køber et sæt, kan du ind imellem være heldig at finde events i parker og lignende, hvor det er muligt at prøve kræfter med det.