Hvad er extreme sport? 7 ekstreme sportsgrene!

Ekstremsport kan være med til at give dig et stort adrenalinkick, så du virkelig kan mærke pulsen stige, og du kan midlertidigt opleve at blive både stærkere og hurtigere, imens du dyrker sport. Der findes rigtig mange forskellige typer ekstremsport, som kan dyrkes mange forskellige steder i verden, og her kan du læse om 7 af dem.

1. Kitesurfing

Kitesurfing er en ekstremsport, der består i, at du forsøger at holde balancen på et surfbræt samtidig med, at du får fremdrift ved at holde fast i en stor drage, så at sige. Du kan altså styre din retning på vandet selv, men du er afhængig af, at der er god vind.

2. Skydiving

Med skydiving kaster du dig virkelig ud i en ekstremsport – bogstaveligt talt. Du hopper nemlig ud af et fly iført faldskærm, som du så udløser på din vej mod jorden. Du vil altså opleve frit fald fra ekstreme højder noget af vejen, indtil du udløser din faldskærm.

3. Wakeboarding

Når du skal wakeboarde, står du på et bræt og har fat i et reb, der er spændt fast til en motorbåd. Ekstremsporten består i, at du skal forsøge at holde balancen, imens du bliver trukket efter motorbåden, og hastigheden kan her komme virkelig i vejret. Der er garanti for at blive gennemblødt, men til gengæld får du altså også action for alle pengene.

4. Paragliding

Paragliding er en lidt speciel ekstremsport, fordi du kommer ud at flyve helt uden hjælp fra motorer. Du har faktisk bare en faldskærmslignende skærm, som du hænger i, når du kaster dig ud fra et højt sted eller bliver trukket afsted for at lette fra jorden. På den måde får du lov til at svæve frit over jorden og nyde udsigten samt adrenalinsuset.

5. Isklatring

Med isklatring får du både klatring og ekstreme temperaturer. Denne ekstremsport går nemlig ud på at klatre op på store isformationer eller bjerge, der er dækket af et islag. Du har udstyr som pigsko og isøkser med, så du kan sidde fast i isen og dermed ikke falde ned. Isklatring er blandt andet en mulighed i Norge om vinteren, hvor der for eksempel er både store og små vandfald, der fryser til og tillader, at du kan klatre op ad dem.

6. Fridykning

Fridykning er en ekstremsport i den forstand, at du dykker helt uden ilttank. Du skal altså holde vejret rigtig længe, hvis du skal ned i det dybe blå og udforske havet. Du kan også opleve, at vandet bliver rigtig koldt, jo længere du kommer ned, så du skal også kunne modstå kulden.

7. Ironman

En af de klassiske former for ekstremsport er Ironman, der er et triatlon, hvor du først skal svømme 3,86 km, dernæst cykle 180,25 km og til slut løbe et maraton, der er 42,2 km langt. Ironman, der startede på Hawaii i 1977, er i dag regnet for at være et af de mest krævende endags sport-events i verden.