Hvilken sport skal jeg gå til? 4 tips til valg af sportsgren

Vil du også i gang med at dyrke sport, men har du svært ved at vælge imellem de mange forskellige typer af sport, der udbydes i Danmark? Det kan være udfordrende at binde sig til en form for sport, især hvis man ikke har prøvet dem før, eller man ikke kender nogen, der har erfaringer med dem. Læs med her, hvor vi giver dig 4 tips at vælge den rigtige sportsgren for dig.

1. Prøv forskellige sportsgrene af

Før du lægger dig fast på en bestemt type sport, kan det være en rigtig god idé at prøve flere forskellige sportsgrene af. På den måde får du nemlig bedre en idé om, om det er en sportsgren, du vil have lyst til at gå til i længere tid. Har du for eksempel spillet håndbold som lille, men holdt pause i mange år, så er det smart at prøve det, inden du binder dig. Eller hvis du altid har tænkt, at badminton ser sjovt ud, så kan du prøve det af, inden du får et fast tidspunkt på badmintonbanen. Mange idrætsforeninger lader dig komme til en prøvetime en eller to gange, inden du skal bestemme dig for at fortsætte på holdet, så det kan være en god indgangsvinkel til at prøve en ny sport af.

2. Tænk over, hvad du selv synes er sjovt

Hvis du ikke har meget erfaring med sport, så prøv at tænke over, hvad du selv synes, der kan være sjovt at lave eller følge med i. Synes du for eksempel, at det er sjovt at se fodboldkampe på TV, så kan det også være, at du synes det vil være sjovt at sparke en bold rundt på grønsværen. Eller synes du, det er sjovt at danse rundt for sjovt, så kan det være, at du skal finde et dansehold, hvor du kan lære nye moves.

3. Spørg dit netværk til råds

Der er helt sikkert nogle blandt dine venner eller din familie, der går til sport. Hvis du ikke ved, hvilken type sport, du vil synes er sjov, eller du ikke ved, hvad du kunne tænke dig at prøve, så kan det være en god idé at spørge rundt i blandt venner, familie eller kollegaer, hvad de synes er sjovt at gå til. På den måde kan du også let finde ud af, hvad der er af muligheder for sport i dit lokalområde, så du ikke skal langt væk for at komme i gang med din nye fritidsaktivitet.

4. Opsøg en idrætsforening

Der findes mange idrætsforeninger rundt omkring i Danmark, og mange steder udbyder de rigtig mange forskellige former for sport. Du kan derfor sagtens opsøge en idrætsforening for at høre om deres muligheder, og om de måske har et hold eller en sport, der kan være noget for dig. En idrætsforening kan også hjælpe dig med, hvilke hold der er åbne for tilmelding, og hvilken aldersgruppe du kan forvente at møde på holdet.