Hvad er golf handicap? Alt du skal vide

Golf har i mange år været en af de allermest populære sportsgrene herhjemme, og der slutter sig hvert eneste år nye spillere til den i forvejen store skare golfspillere. Når dette så er sagt, så skal du – uanset om du er nybegynder eller erfaren spiller – altid sørge for at tage dit golf handicap særdeles alvorligt. Men hvad går golf handicap mere specifikt ud på? Læs videre her, og få svaret.

1. Golf handicappet i korte træk

Et golf handicap er kort sagt et tal, der har til formål at repræsentere en golfspillers evner på banen – og som nu kan sammenlignes med andre spilleres handicap, så man ved lige præcis hvor man befinder sig i hakkeordenen. Alle golfbaner har deres helt egne par tal, og hvis man som spiller gennemfører runden med færre slag, så vil ens golf handicap nu være mindre. Omvendt vil flere slag end en bestemt golfbanes par tal naturligvis være ensbetydende med et højere handicap. Mandlige spillere vil typisk have et golf handicap på et sted mellem 0-28, hvorimod kvindelige spillere vil have et handicap på 0-36. En spillers golf handicap er således et nødvendig forudsætning for at kunne deltage i turneringer, og anvendes typisk til at score en specifik runde golf. Reglerne for golf handicap har indtil 2020 stået uændret hen i lidt over hundrede år, men  ser nu en smule anderledes ud i dag. Men mere om dette lidt senere.

2. Jo lavere et golf handicap, jo bedre

Som det fremgår af de ovenstående, så handler det hele om at få et så lavt golf handicap som overhovedet muligt. for jo lavere et handicap du som spiller har, jo dygtigere en spiller er du. Så hvis du f.eks. har et handicap på 7, så betyder dette ganske enkelt, at du i løbet af de sidste 3 runder (tidligere 5 runder indtil regelændringerne i 2020) har spillet 7 over par i gennemsnit.

3. Sådan beregnes dit golf handicap i overensstemmelse med de nye regler

Hvis det er første gang du skal spille golf, så vil du naturligvis ikke have et golf handicap. Du skal ifølge de nye regler nemlig først nedskrive din score på et såkaldt scorekort efter de første 3 runder golf på en 18-hullers bane, hvorefter dit handicap nu bliver beregnet på baggrund af disse tal. Scorekortet skal altid underskrives af både dig selv og din medspiller for at undgå eventuel snyd. For at beregne dit nuværende golf handicap i overensstemmelse med 2020 reglerne, så skal du til sidst benytte dig af følgende formel, hvor du skal gange dit nuværende golf handicap med en banes:

  • Slope rating (et tal, der viser hvor vanskelig en bestemt bane er for spillere med et højere handicap i forhold til mere dygtige spillere)med den samme banes
  • Course rating (et tal, der viser banens vurderede sværhedsgrad) minus banens par tal.

Ved at følge denne formel vil du nu kunne beregne dit golf handicap, og således vide lige præcis hvor dygtig du er på golfbanen.