Hvilken sportsgren forbrænder mest? 5 fedtforbrændende sportsgrene

Som vi alle ved er sport en af de allerbedste måder at få lidt motion på, samtidigt med at man har det sjovt. Men sport vil desuden også kunne medvirke til fedtforbrænding og vægttab – alt afhængigt af hvilken sportsgren du vælger. Det skal derfor i denne artikel handle om fedtforbrænding i forbindelse med sport. Af denne grund får du her de 5 mest fedtforbrændende sportsgrene, som du kan begynde at dyrke allerede i dag.

1. Løb

Vi danskere elsker at trække i løbetøjet for at snuppe os en frisk løbetur – og med god grund. For løb er nemlig en af de allermest effektive måder at give dig selv en god fedtforbrænding. Og jo hurtigere du løber, jo flere kalorier vil du naturligvis forbrænde. Vi anbefaler derfor at du holder en gennemsnitsfart på ca. 15 kilometer i timen for at opnå den størst mulige fedtforbrænding. Faktisk vil du ved at holde dette tempo i en times tid være i stand til at forbrænde knap 1500 kalorier, hvilket gør løb til en af de højest rangerende kalorieforbrændere på denne lille liste. Hvis du aldrig har løbet før, så anbefaler vi dog at du starter ved et lavere tempo indtil du har trænet dine muskler en smule. Dog skal du forvente en lavere fedtforbrænding indtil du er i stand til at ramme de 15 kilometer i timen.

2. Cykling

Der findes næppe noget mere pæredansk end at hoppe på cyklen, og snuppe sig en frisk cykeltur. Uanset om det drejer sig om den daglige kørsel til og fra jobbet, eller om der decideret er tale om cykling for motionens skyld, så er én ting sikkert; du vil ved at lade bilen stå i garagen være i stand til at forbrænde omtrent lige så mange kalorier i timen som med en god løbetur.

3. Svømning

Som sportsgren er svømning en helt fantastisk måde at dyrke motion, samtidigt med at du behandler dine muskler og led så blidt som overhovedet muligt. Og når det kommer til fedtforbrænding, så vil du faktisk være i stand til at forbrænde et sted mellem 600-1000 kalorier i timen ved at svømme – selvfølgelig baseret på hvor stor intensitet, og ikke mindst hvordan der svømmes. Brystsvømning vil nemlig forbrænde anderledes og mindre end f.eks. Butterfly eller Crawl.

4. Boksning

Boksning er en anden fremragende metode til at opnå en kæmpe fedtforbrænding, hvilket skyldes den konstante bevægelse og høje intensitet – og især hvis du sparrer med en træningspartner. Og selv hvis blomkålsører og et par på kassen måske ikke lyder som din kop te, så kan du dog sagtens melde dig ind i en bokseklub for blot at træne uden sparring – og samtidigt forbrænde omtrent 800 kalorier i timen ved dette.

5. Holdsport

Sidst men ikke mindst, så vil en times god gammeldags holdsport være en sjov måde at forbrænde et sted mellem 500-800 kalorier i timen. Mængden af kalorier vil selvfølgelig helt afhænge af hvilken holdsport du vælger. Fodbold vil f.eks. være en perfekt fedtforbrænder, hvorimod sportsgrene såsom golf eller tennis vil forbrænde væsentligt færre kalorier.